Puretina s paradajzom i rezancima
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi.
Dodajte crveni i bijeli luk. Pirjajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta, a zatim umiješajte majčinu dušicu, sol, ružmarin, biber i paradajz. Dovedite do ključanja pa kuhajte još 15 minuta uz konstantno miješanje.
Zagrijte pećnicu na 175 °C.
U većoj zdjeli pomiješajte rezance, jaja, mlijeko i 1/2 parmezana.
U posudu za pečenje dodajte pola smjese s rezancima. Preko rezanaca stavite pola smjese s paradajzom pa dodajte 1/2 nasjeckane puretine.
Ponovite isto s preostalim sastojcima.
Pospite preostali parmezan po vrhu i stavite posudu u pećnicu.
Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.