Puretina s rižom i gljivama
Sastojci
Instrukcije
Rastopite maslo u većoj tavi pa dodajte brašno i pirjajte dok ne dobijte glatku smjesu.
Postepeno dodajite supu i vino uz konstantno miješanje.
Umiješajte gljive, peršun, luk i 1/2 sira. Pirjajte dok se sir ne rastopi.
Dodajte puretinu i začinite sa soli i biberom.
Prespite u plitku posudu za pečenje, pospite sa preostalim sirom i paprikom.
Pecite u pećnici 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.