Puretina u chilli sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena puretina:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Konzervisani paradajz:
800 grama
Paradajz sos:
700 mililitara
Konzervisani grah:
540 grama
Chilli sos:
3 kašike
Slatka paprika:
1 kašičica
Kim:
2 kašičice
Chilli u prahu:
2 kašičice
Ljuta paprika:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
Dodajte mljevenu puretinu ili govedinu, ovisno o tome koju vrstu mesa preferirate i pržite nekoliko minuta.
Kada se meso isprži, dodajte paradajz, paradajz sos i grah.
Sve izmiješajte, pa dodajte začine.
Smanjite temperaturu i ostavite da krčka smjesa 1.5-2 h.
Poslužite uz kukuruzni čips ili kukuruzne mafine.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.