Puretina u umaku od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kuhana puretina:
450 grama
Maslo:
2 kašike
Gljive:
120 grama
Kukuruzni škrob:
5 kašičica
Pileća kocka za supu:
1 komad
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Voda:
1 šolja
Sherry:
2 kašike
Instrukcije
Narežite puretinu na tanke kriške.
U tavi sa zagrijanim maslom propržite gljive.
U manjoj zdjeli pomiješajte vodu sa pilećom kockom, škrobom, bijelim lukom u prahu i sherryem pa sve dodajte u tavu s gljivama i kuhajte uz konstantno miješanje dok ne dobijete kompaktan umak.
Umiješajte puretinu, poklopite i ostavita da pirja 10 minuta.
Skinite s vatre i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.