Ražnjići od janjetine
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Janječa plečka:
800 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Ulje:
3 kašike
Curry:
1 kašika
Sok od limuna:
2 kašike
Crvena paprika:
2 komada
Crveni luk:
4 glavice
Lovorov list:
4 lista
Ulje:
250 mililitara
Instrukcije
U posudu dodajte meso i glavicu narezanog luka, bijeli luk, 3 kašike ulja, curry, đumbir i limunov sok.
Promiješajte s mesom i pustite da odstoji 4 sata.
Redajte sve sastoje na štapiće za ražnjiće, naizmjenično.
Zagrijte ulje u tavi i pecite dok meso ne porumeni.
Skinite i poslužite
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.