Rezanci s piletinom i brokulama
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Pileći fileti:
200 grama
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Kuhani rezanci:
200 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Brokule:
3/2 solja
Bosiljak:
1 kašičica
Bijelo vino:
1/4 šolje
Pileća supa:
3/4 šolje
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
Dodajte piletinu i kuhajte 30 minuta ili dok ne bude gotova.
Umiješajte brokule i kuhajte dok ne budu mekano hrskave.
Dodajte bosiljak, papriku, vino i pileću supu. Začinite sa soli i biberom.
Kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte kuhane rezance i kuhajte još 1 do 2 minute.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.