Rezanci s piletinom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Rezanci s piletinom i gljivama

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Maslo:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
200 grama
Pileća supa:
3/2 solja
Senf:
2 kašike
Kiselo vrhnje:
1/2 šolje
Peršun:
3 kašike
Kuhani rezanci:
2 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi.

  2. Umiješajte filete u brašno a zatim ih stavite u zagrijanu tavu.

  3. Pecite ih 5 minuta s obje strane ili dok ne dobiju smeđu boju.

  4. Umiješajte luk, gljive i ostatak brašna sa filetima.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok luk ne dobije zlatno smeđu boju.

  6. U manjoj posudi pomiješajte supu i senf. Dodajte u tavu s filetima i dovedite do ključanja.

  7. Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 5 minuta.

  8. Dodajte vrhnje i peršun. Kuhajte još 2 minute.

  9. Začinite sa soli i biberom.

  10. Poslužite uz kuhane rezance.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.