Rezanci s vrhnjem i mljevenim mesom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kuhani rezanci:
200 grama
Mljevena govedina:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/4 kašičice
Umak od paradajza:
200 grama
Vrhnje:
200 mililitara
Svježi sir:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Cheddar sir:
1 šolja
Instrukcije
Propržite u tavi meso i luk dok ne dobiju smeđu boju.
Umiješajte sol, biber, bijeli luk i umak od paradajza. Kuhajte 5 minuta uz povremeno miješanje.
U zdjeli pomiješajte rezance, maslo, vrhnje, svježi sir i cheddar sir.
Prespite smjese u posudu za pečenje.
Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 5 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.