Rezanci u sosu od gljiva i parmezana
Sastojci
Instrukcije
Rezance skuhajte u slanoj vodi.
Ostavite 400 ml vode u kojoj su se kuhali.
Piletinu začinite, pa ispržite na istopljenom maslacu.
Vlasac i gljive kuhajte 8-10 minuta, uz konstantno miješanje oko 8 minuta.
Dodajte vino, ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu.
Piletinu narežite, pa dodajte u šerpu sa vrhnjem, parmezanom, 200 ml vode od tjestenine i tjesteninom.
Protresite kako bi sos prekrio tjesteninu, dodajući još vode od tjestenine ukoliko bude potrebno.
Dodajte celer i peršun, pa poslužite sa parmezanom
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.