Rezanci u sosu od piletine
Sastojci
Instrukcije
U većoj šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, dodajte bijeli luk i kuhajte 30-ak sekundi.
Dodajte paradajz i 125 ml pilećeg temeljca, pa ostavite da smjesa proključa.
Smanjite temeperaturu,poklopite posudu i ostavite da krčka 10-ak minuta.
Dodajte vrhnje i miješajući zadržite na vatri dok ne proključa, a smjesa se zgusne.
U piletinu utrljajte sol i biber s obje strane, pa ju stavite u tavu sa zagrijanim uljem i pržite s obje strane po 4-5 minuta.
Preostali pileći temeljac stavite da proključa, pa ga pomiješajte sa smjesom od vrhnja. Dodajući mu i bosiljak.
U međuvremenu skuhajte i rezance u slanoj vodi.
Prebacite ih u zdjelu i pospite pripremljenim sosom, 3-4 kašike.
Izrežite svaki komad pilećih prsa na 3 dijagonalne kriške.
Rezance prebacite u tanjir za posluživanje, pospite ih piletinom, a zatim i sosom, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.