Rezanci u umaku
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Rezanci:
300 grama
Mljevena govedina:
450 grama
Zeleni luk:
1/4 glavice
Kopar:
1/2 kašičice
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Vrhnje:
1/2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Voda:
1/4 šolje
Instrukcije
Skuhajte rezance slijedeći uputstva na ambalaži.
U međuvremenu zagrijte ulje u tavi pa dodajte meso, luk i kopar. Dinstajte uz konstantno miješanje dok meso ne dobije smeđu boju.
Umiješajte supu, vrhnje, sol, biber i vodu. Kuhajte 6-8 minuta.
Prespite napravljenu smjesu preko kuhanih rezanca i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.