Rezanci u umaku od puretine
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Puter:
4 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Konzervisana krem supa od celera:
1 konzerva
Kuhana puretina:
300 grama
Mlijeko:
170 mililitara
Senf:
2 kašičice
Ružmarin:
1/4 kašičice
Rezanci:
200 grama
Sol:
1 kašičica
Cheddar sir:
100 grama
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U većoj tavi istopiti 3 kašike putera, dodati crveni i bijeli luk, pa pržiti uz neprestano miješanje, dok ne omekša.
Umiješati supu od celera, meso, mlijeko, senf i ružmarin.
Kuhati na manjoj temperaturi uz konstantno miješanje.
U drugoj tavi zagrijati preostali puter i dodati prethodno skuhane rezance.
Posuti ih sirom i peršunom, pa poslužiti sa pripremljenim umakom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.