Rezanci u umaku sa mljevenim mesom
Sastojci
Instrukcije
U veću tavi dodajte narezano meso. Pecite, uz konstantno miješanje, dok ne omekša. Ne smije se zapeči.
Smanjite temperaturu pa dodajte luk i mrkvu. Kuhajte dok povrće ne omekša.
Umiješajte mljeveno meso i kuhajte dok ne izgubi ružičastu boju.
Smanjite još malo temperaturu pa dodajte umak od paradajz, supu i oraščiće.
Poklopite i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.
Skinite poklopac i kuhajte još 10 minuta.
Poslužite uz kuhane rezance.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.