Riba u paradajz sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Oslić:
1 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Projno brašno:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vegeta:
Po želji
Paradajz sos:
Po želji
Ulje:
Po želji
Povrće po želji:
Po želji
Instrukcije
Narežite osliće na komade.
U posebnoj zdjeli pomiješajte vegetu i brašno. Dodajte malo soli.
Umiješajte ribu u napravljenu smjesu.
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte ribu i propržite.
U drugoj tavi propržite luk. Dodajte paradajz sos i malo brašna.
Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu i gustu smjesu.
Dodajte smjesu s paradajz sosom u tavu s ribom.
Kuhajte na manjoj temperaturi 12 minuta.
Skinite i poslužite toplo uz skuhano povrće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.