Riblje pljeskavice
Sastojci
Instrukcije
U lonac kipuće vode dodajte krompir.
Kuhajte krompir ali da ne omekša.
Dodajte filete i kuhajte zajedno sa krompirom.
Kada riba i krompir budu mekani skinite ih sa vatre i ocijedite.
Premjestite krompir i ribu u posebnu posudu pa dodajte maslo, luk, peršun i jaja.
Dobro izmiješajte i formirajte pljeskavice.
Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.
Dodajte pljeskavice i pržite s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Izvadite pljeskavice iz tave, stavite na papirnate salvetice da se ocijede i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.