Riblje pljeskavice s povrćem
Sastojci
Instrukcije
Mrkvu, peršun i celer isjeckati, staviti u slanu vodu, pa kuhati dok povrće ne omekša.
U vodu sa omekšalim povrćem dodati očišćenu ribu i kuhati 15-ak minuta.
Kada se riba skuha, izvaditi je iz vode, pa odstraniti meso od kostiju.
Odstraniti i povrće iz vode, pa pomiješati sa isjeckanim ribljim mesom.
Ribljem mesu i povrću dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, biber, papriku, jaja i mješavinu začina.
Od ove smjese oblikovati pljeskavice i peći u tavi na vrelom ulju, dok ne porumene s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.