Riblji file s prilogom od kukuruza
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kukuruz:
200 grama
Paradajz:
2 komada
Avokado:
2 komada
Crveni luk:
1/2 glavice
Peršun:
2 kašičice
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Fileti lososa:
4 komada
Ulje:
Po želji
Povrtno ulje:
Po želji
Instrukcije
Kukuruz skuhajte u slanoj, ključaloj vodi.
Procijedite ga, pa u jednoj posudi pomiješajte sa paradajzom, avokadom, lukom, peršunom, uljem, limunovim soskom, solju i biberom.
Filete lososa začinite, pa pržite na roštilju 10-ak minuta.
Gotove filete poslužite uz prilog od kukuruza i drugih sastojaka.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.