Riblji fileti sa parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riblji fileti:
Po želji
Bademi:
120 grama
Paradajz:
200 grama
Gljive:
500 grama
Zelje:
800 grama
Senf:
1 kašika
Majoneza:
3/2 kasika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Parmezan:
3 kašike
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
Napravite smjesu od majoneze i senfa pa premažite filete.
Umiješajte u bademe i stavite u rernu.
Pecite 12 minuta.
U tavi zagrijte ulje i dodajte gljive. Propržite malo a zatim dodajte paradajz, crveni luk, bijeli luk i zelje.
Kuhajte dok zelje ne omekša.
U posude za posluživanje stavite prvo zelje, zatim sir i pečeni riblji filet.
Pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.