Riblji fileti sa salatom od riže i susama
Sastojci
Instrukcije
Kombinujte miso pastu, soja sos, sok od narandže, bijeli luk i med.
Dodajte ribu u posudu i prekrijte ju ovim sastojcima.
Poklopite posudu i stavite u frižider 30 minuta kako bi se marinirala riba.
Zagrijte rernu na 200 °C.
Obložite pleh papirom za pečenje, pa preko njega stavite žicu na koju ćete poredati marinirane riblje filete.
Pecite ih 15 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Krastavce uzdužno izrežite na tanke trake, pa pomiješajte sa avokadom, octom i uljem.
U svaki tanjir za posluživanje stavite malo skuhane riže, pa pospite ovom mješavinom.
Dodajte i riblje filete, pospite sjemenkama susama, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.