Riblji fileti u limunovom soku
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Riblji fileti:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Sok od limuna:
4 kašike
Kora od limuna:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Ružmarin:
1/2 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 175 °C.
Poredajte filete u podmazanu posudu za pečenje.
U manjoj zdjeli pomiješajte maslo, sok od limuna, limunovu koru, sol, biber i ružmarin.
Prelijte filete s napravljenom smjesom, stavite u pećnicu i pecite 25 minuta.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.