Riblji fileti u umaku sa sirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi.
Dodajte brašno, mlijeko i sol. Kuhajte dok se umak ne zgusne.
Umiješajte sir i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se sir potpuno ne rastopi.
Nakon što umak skinete sa vatre, začinite ga biberom, muškatnim oraščićima, cimetom i peršunom. Dobro promiješajte.
Stavite riblje filete u podmazanu posudu za pečenje, prespite s napravljenim umakom i pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.
Nakon 60 minuta izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.