Riblji odrezak s sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Riblji odrezak s sirom

Sastojci

Riblji fileti:
4 komada
Senf:
1 kašika
Artičoka:
100 grama
Sok od limuna:
4 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Pileća osnova:
1 šolja
Zeleni luk:
2 glavice
Parmezan:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Premažite odrezke s senfom.

  2. Napravite marinadu koristeći sok od limuna, origano i biber.

  3. Prelijte marinadu preko ribe.

  4. Poklopite i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata, uz jedno okretanje.

  5. Izvadite a zatim stavite u posudu za pečenje.

  6. Oko ribe ulijte pileću osnovu. Dodajte luk, srca artičoka i sir.

  7. Stavite u pećnicu i pecite 25 minuta na temperaturi od 170 °C.

  8. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.