Riblji odrezak s sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riblji fileti:
4 komada
Senf:
1 kašika
Artičoka:
100 grama
Sok od limuna:
4 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Pileća osnova:
1 šolja
Zeleni luk:
2 glavice
Parmezan:
1/2 šolje
Instrukcije
Premažite odrezke s senfom.
Napravite marinadu koristeći sok od limuna, origano i biber.
Prelijte marinadu preko ribe.
Poklopite i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata, uz jedno okretanje.
Izvadite a zatim stavite u posudu za pečenje.
Oko ribe ulijte pileću osnovu. Dodajte luk, srca artičoka i sir.
Stavite u pećnicu i pecite 25 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.