Riblji savitci u umaku od vina
Sastojci
Instrukcije
Natopite riblje filete limunovim sokom i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim posušite.
Narežite filete, formirajte savitkte i pričvrstite ih drvenim štapićima.
Premažite vatrostalnu posudu maslom i dodajte riblje savitke.
U posebnoj tavi zagrijte 30 g masla.
Umiješajte brašno i pržite dok ne dobije svijetlo žutu boju.
Dodajte vino i konstantno miješajte.
Kada prokuha dodajte vrhnje i još malo limunovog soka.
Začinite sa soli i malo šećera
Prespite umak preko savitaka i stavite u pećnicu.
Pecite 30 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite uz kuhani krompir.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.