Rigatoni u paradajz sosu
Sastojci
Instrukcije
Stavite paradajz u kipuću vodu 10-ak sekundi. Ocijedite i stavite u hladnu vodu. Kožica će se početi odvajati pa je uz pomoć noža ogulite.
Nasjeckajte paradajz na kockice. Stavite ih u posudu tako da su spremne za kuhanje.
U tavi upržite luk u maslinovom ulju.
Dodajte nasjeckani paradajz, začinite s soli i biberom po volji i pustite da se kuha 3 minute.
U međuvremenu kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Kad se tjestenina skuha dodajte umak.
Dodajte bosiljak i dobro izmiješajte. Poslužite odmah sa svježim parmezanom na vrhu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.