Riža na italijanski način s tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Riža:
300 grama
Konzervisana tunjevina:
400 grama
Celer:
4 komada
Paradajz:
2 komada
Kiseli krastavci:
3 komada
Rotkvice:
4 komada
Maslinovo ulje:
8 mililitara
Vinski ocat:
4 kašike
Peršun:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte rižu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite.
Stavite tunjevinu u veću zdjelu a zatim dodajte celer, paradajz, krastavce, kuhanu rižu i rotkvice. Dobro izmiješajte.
U manjoj zdjeli dobro izmiješajte maslinovo ulje, ocat, peršun, bosiljak, sol i biber.
Dodajte dobiveni dressing u rižu s tunjevinom, promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.