Riža na španski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riža kuhana:
1 šolja
Mljevena govedina:
450 grama
Biljno ulje:
3 kašike
Paradajz:
5/2 solja
Sol:
1 kašičica
Chilli u prahu:
2 kašičice
Crveni luk:
1/2 glavice
Zelena paprika:
1/2 komada
Bijeli luk:
1 češanj
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi.
Stavite rižu u tavu i kuhajte uz konstantno miješanje dok ne dobije smeđu boju, oko 10 minuta.
Dodajte crveni luk, bijeli luk, papriku i meso. Kuhajte dok luk ne omekša a meso ne dobije smeđu boju, također uz konstantno miješanje.
Umiješajte paradajz, začinite i poklopite.
Kuhajte oko 25 minuta ili dok riža ne omekša.
Skinite sa toplote i ostavite 5 minuta da ohladi.
Poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.