Riža s peršunom
Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Riža:
1 šolja
Biljno ulje:
1 kašičica
Celer:
1/2 komada
Bijeli luk:
1 češanj
Peršun:
1/2 šolje
Majčina dušica:
1/4 kašičice
Instrukcije
Skuhajte rižu slijedeći uputstva na ambalaži.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i celer pa pecite 1-2 minute ili dok ne omekšaju.
Umiješajte peršun i majčinu dušicu. Dinstajte još 2 minute, uz konstantno miješanje.
Dodajte rižu, dobro promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.