Riža s bademima i peršunom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Riža:
1 šolja
Peršun:
3/2 kasika
Pileća osnova:
3 šolje
Prženi bademi:
1/2 šolje
Maslo:
2 kašike
Sol:
Po želji
Instrukcije
U lonac dodajte rižu i osnovu. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu i ostavite da pirja 10 minuta a zatim ocijedite.
Stavite rižu u zdjelu srednje velićine.
Dodajte peršun, bademe, maslo i sol.
Dobro promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.