Riža s gljivama na azijski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Riža:
3 šolje
Gljive:
2 šolje
Grašak:
1/2 šolje
Crveni luk:
1 glavica
Đumbir:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 kašičica
Ulje:
1 kašika
Lovorov list:
2 lista
Kurkum:
1/2 kašičice
Chilli u prahu:
1/2 kašičice
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi.
Dodajte i propržite lovorov list, đumbir i bijeli luk oko 2 minute uz konstantno miješanje.
Umiješajte kurkum, chilli u prahu, curry u prahu, gljive i grašak. Kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje.
Dodajte kuhanu rižu, promiješajte i začinite sa soli.
Kuhajte još jednu minutu a zatim skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.