Riža s graškom i kobasicama
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Luk:
1/2 kašičice
Kobasice:
2 komada
Riža:
1/2 šolje
Pileća kocka za supu:
1 komad
Grašak:
1/2 šolje
Jaja:
1 komad
Instrukcije
Rižu skuhati sa pilećom kockom za supu i ohladiti.
U posebnoj posudi skuhati grašak.
Na zagrijanom ulju propržiti crveni luk.
Dodati kobasice i peći nekoliko minuta dok ne dobiju smeđu boju i postanu hrskave.
S kobasicama izmiješati rižu i grašak, pa pržiti na laganoj temperaturi 5-6 minuta.
U manjoj zdjeli umutiti jaje sa malo bibera i soli, umiješati u pripremljenu smjesu, dodatno pržiti 2-3 minute i jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.