Riža s jajima i povrćem
Sastojci
Instrukcije
Glavice mladog luka odvojite i nasjeckajte, a zeleni dio ostavite sa strane.
U posudi pomiješajte nasjeckani luk i jaja.
Zagrijte 2 kašike ulja u tavi, dodajte smjesu s lukom i jajima pa pecite 1 minutu a zatim okrenite i pecite s druge strane.
Uz pomoć kašike nasjeckajte dobiveni omlet na komadiće i ostavite sa strane.
Zagrijte preostalo ulje u tavi, dodajte bijelu luk i pržite dok ne osjetite aromu, oko 1 minutu.
Dodajte povrće i pirjajte 1 minutu a zatim umiješajte kuhanu rižu, isjeckani omlet i susamovo ulje.
Začinite sa soli i biberom i sve promiješajte.
Pospite sa pinjolima, ukrasite sa zelenim dijelom (perima) mladog luka i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.