Riža s limunom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Riža:
1 šolja
Margarin:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Kora od limuna:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Pileća supa:
3 kašičice
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
U lonac stavite rižu, margarin, koru od limuna, biber, bijeli luk i pileću supu.
Stavite na vatru i dovedite do ključanja, uz povremeno miješanje.
Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 15 minuta ili dok riža ne omekša a tekućina se ne apsorbira.
Pospite peršunom, promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.