Riža sa artičokama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Artičoke:
6 komada
Riža:
3/2 solja
Maslinovo ulje:
1/2 šolje
Sol:
3 kašičice
Hladna voda:
3 šolje
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi i dodajte artičoke. Začinite i pecite 5 minuta uz konstantno miješanje. Smanjite temperaturu i pecite još 10 minuta, također uz konstantno miješanje.
U drugu posudu dodajte vodu i 1 kašičicu soli. Dovedite do ključanja, dodajte rižu, poklopite i kuhajte 12-15 minuta.
Ocijedite rižu i dodajte u tavu s artičokama.
Dobro promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.