Riža sa piletinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 6 minuta
Riža sa piletinom

Sastojci

Pileći fileti:
1 kilogram
Francuska supa od luka:
1/2 pakovanja
Konzervirana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Paprike:
2 komada
Kuhana riža:
3 šolje
Sir:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Stavite rižu i piletinu u posudu za pečenje.

  2. U zdjeli pomiješajte supu od luka, supu od gljiva i nasjeckanu papriku. Prelijte rižu i piletinu sa dobivenom smjesom.

  3. Pospite sa sirom i pecite, na temperaturi od 170 °C, dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatno smeđu boju.

  4. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.