Riža sa piletinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
1 kilogram
Francuska supa od luka:
1/2 pakovanja
Konzervirana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Paprike:
2 komada
Kuhana riža:
3 šolje
Sir:
1/2 šolje
Instrukcije
Stavite rižu i piletinu u posudu za pečenje.
U zdjeli pomiješajte supu od luka, supu od gljiva i nasjeckanu papriku. Prelijte rižu i piletinu sa dobivenom smjesom.
Pospite sa sirom i pecite, na temperaturi od 170 °C, dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatno smeđu boju.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.