Riža sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kuhana riža:
5/2 solja
Zeleni luk:
3 glavice
Nemasni sir:
1 šolja
Kopar:
1 kašičica
Parmezan:
1/4 šolje
Mlijeko:
1/2 šolje
Senf:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte kuhanu rižu, sir, luk, kopar, parmezan, mlijeko i senf.
Prespite u podmazanu posudu za pečenje i stavite u pećnicu.
Pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.