Riža u soku od mrkve

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 5 minuta
Riža u soku od mrkve

Sastojci

Riža:
1 šolja
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od mrkve:
3 šolje
Supa od povrća:
3 šolje
Luk kozjak:
1 šolja
Italijanski peršin:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte i propržite rižu, oko 8 minuta uz povremeno miješanje.

  2. Smanjite temperaturu pa dodajte pola šolje soka od mrkve i pola šolje supe od povrća. Promiješajte. Kada se tekućina apsorbuje dodajte još po pola šolje soka od mrkve i supe od povrća.

  3. Nastavite proces sa ostatkom soka od mrkve i supe od povrća, dok se tekućina sva ne apsorbuje a riža postane kremasta, oko 50-60 minuta.

  4. Dodajte luk i peršun, začinite i poslužite uz parmezan po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.