Riža u umaku sa tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Konzervisana tunjevina:
350 grama
Biljno ulje:
2 kašike
Jabuka:
1 komad
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Brašno:
3 kašike
Mlijeko:
1/2 šolje
Pileća supa:
1 šolja
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi, dodajte jabuku i luk pa pecite dok ne omekšaju.
Dodajte brašno, promiješajte i lagano umiješajte mlijeko i supu.
Kuhajte dok ne dobijete kompaktan umak, a zatim dodajte tunjevinu i pospite s curryem.
Promiješajte dobro i poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.