Rižoto sa bademima
Sastojci
Instrukcije
Pileću supu zagrijati.
U posebnoj posudi, na maslinovom ulju 4-5 minuta pržiti crveni, bijeli luk i celer, pa kada povrće omekša dodati rižu.
Rižu pržiti uz neprestano miješanje, dodati bijelo vino i nastaviti kuhati uz neprestano miješanje.
Nakon što se vino upije u rižu dodati sol, pa uz miješanje postepeno dodavati pileću supu.
Umiješati majčinu dušicu i biber, pa skinuti rižoto s vatre.
Dodati maslac i parmezan, promiješati smjesu, poklopiti posudu sa rižotom i ostaviti 3-4 minute da odstoji.
U posebnoj posudi sa malo maslinovog ulja propržiti svježu prezlu i bademe, pa ih posuti preko pripremljenog rižota.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.