Rižoto sa piletinom, gljivama i ječmom
Sastojci
Instrukcije
U većoj šerpi istopite maslac s uljem.
Dinstajte vlasac i bijeli luk sa začinima po želji 5 minuta, pa umiješajte piletinu i kuhajte 2 minute.
Dodajte ječam i kuhajte jednu minutu.
Umiješajte vino i miješajte dok sastojci dok ostali sastojci ne upiju tečnost.
Dodajte gljive i majčinu dušicu, pa prelijte ¾ pilećeg temeljca.
Kuhajte 40 minuta na smanjenoj temperaturi dok ječam ne omekša, miješajući povremeno i polijevajući preostalim temeljcem-supom ako izgleda suho.
Skinite s vatre i umiješajte ribani parmezan.
Poslužite odmah sa vlascem i parmezanom posutim na površini jela.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.