Rižoto sa piletinom i šparogama
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa stavite u tavu sa zagrijanim uljem i pržite 10-ak minuta s obje strane.
Izvadite pileća prsa iz tave, izrežite i poklopite.
U međuvremenu stavite pileću supu da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da pomalo kuha.
U većoj, težoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, a zatim dodajte isjeckani luk i propržite.
Dodajte bijeli luk i rižu, pa kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje, dok tekućina gotovo ne ispari.
Smanjite temperaturu, a zatim dodajte 1 kutljaču pileće supe i miješajte drvenom kašikom dok tekućina ne ispari.
Postupak ponavljajte dok ne iscrpite sve zalihe supe.
Dodajte šparoge, pa kuhajte 3-4 minute uz konstantno miješanje, dok ne omekšaju.
Na kraju umiješajte piletinu, naribanu limunovu koru i sok.
Pospite listovima bosiljka i poslužite rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.