Rižoto sa sirom i tikvom
Sastojci
Instrukcije
Stavite pileći temeljac da proključa, zatim smanjite temperaturu i ostavite da krčka.
U međuvremenu, zagrijte 2 kašike ulja i i pola od pripremljene količine maslaca.
Dodajte crveni i bijeli luk, celer i timijan.
Kuhajte uz povremeno miješanje 8-10 minuta dok ne omekša.
Dodajte rižu i kuhajte uz povremeno miješanje oko 2 minute.
Dodajte vodu i miješajte 1 minutu.
Dodajte 250 ml vrelog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje dok riža ne upije tečnost.
Ponavljajte postupak dok ne iskoristite pola od pripremljene količine temeljca.
Dodajte malo zgnječene tikve, pa nastavite dodavati po 250 ml temeljca dok sve ne iskoristite i riža bude al dente.
Umiješajte maslac i parmezan, skinite s vatre i ostavite 5 minuta.
Umiješajte pola kozjjeg sira i začine.
Razbacajte preostali kozji sir, kockice tikve, ekstra timijan i parmezan preko rižota.
Pospite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.