Rižoto sa šumskim gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Riža:
250 grama
Parmezan:
250 grama
Šumske gljive:
400 grama
Bijelo vino:
1 decilitar
Bijeli luk:
3 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslac:
Po želji
Instrukcije
U posudi za kuhanje skuhati rižu.
U posebnoj posudi istopiti maslac, dodati isjeckani bijeli luk, propržiti ga, dodati gljive i dinstati ih uz dolijevanje bijelog vina.
U izdinstane gljive dodati rižu, sol i biber, te miješati uz postepeno dodavanje vode.
Pri samom kraju kuhanja umiješati parmezan i servirati jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.