Rižoto sa tikvicama
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u loncu a zatim dodajte i propržite luk, dok ne omekša, uz konstantno miješanje.
Kada luk omekša, dodajte rižu i kuhajte, također uz konstantno miješanje. Pazite da riža ne dobije smeđu boju.
Kada riža omekša umiješajte vino, 1/3 šolje pileće supe, sol, biber i cimet pa kuhajte dok se tekućina ne apsorbuje.
Nastavite kuhati, uz dodavanje pileće supe (po 1/3 šolje) još 20 minuta .
Nakon 20 minuta dodajte tikvice i kuhajte dok ne omekšaju.
Umiješajte bosiljak, pospite parmezanom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.