Rolada od jabuka i brusnica
Sastojci
Instrukcije
Jabuke oguliti, tanko izrezati, pa staviti u zdjelu sa hladnom vodom i iscijeđenim sokom od ½ limuna kako ne bi potamnile.
Pomiješati orahe, cimet i smeđi šećer u posebnoj posudi.
Na kuhinjski ubrus staviti jednu jufku, premazati je istopljenim maslacem, posuti 1/3 mješavine oraha, cimeta i smeđeg šećera, pa preklopiti drugom jufkom.
Postupak ponavljati do četvrte jufke na koju je potrebno staviti iscijeđene jabuke posute šećerom u prahu i suhim brusnicama.
Filovane jufke urolati, staviti u pleh za pečenje premazan uljem i roladu peći 20 minuta na 180 °C.
Poslužiti sa sladoledom od vanilije.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.