Rolat od jagoda sa mascarpone sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Rolat od jagoda sa mascarpone sirom

Sastojci

Jaja:
3 komada
Šećer:
60 grama
Brašno:
5/2 kasika
Jagoda:
250 grama
Šećer u prahu:
60 grama
Mascarpone sir:
250 grama
Proprženi bademi:
2 kašike

Instrukcije

  1. Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno i izjednačite smjesu.

  2. Rasporedite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 25 cm x 30 cm.

  3. Pecite u rerni na 200 °C oko 10 minuta.

  4. Nakon što se ispeče kora, pažljivo odlijepite papir za pečenje.

  5. Pomiješajte jagode sa šećerom u prahu, pa dodajte mascarpone.

  6. Ovaj fil premažite preko kore, pa koru urolajte prema unutrašnjosti kako biste dobili rolat.

  7. Pospite rolat bademima i šećerom u prahu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.