Rolat od jagoda sa mascarpone sirom
Sastojci
Instrukcije
Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno i izjednačite smjesu.
Rasporedite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 25 cm x 30 cm.
Pecite u rerni na 200 °C oko 10 minuta.
Nakon što se ispeče kora, pažljivo odlijepite papir za pečenje.
Pomiješajte jagode sa šećerom u prahu, pa dodajte mascarpone.
Ovaj fil premažite preko kore, pa koru urolajte prema unutrašnjosti kako biste dobili rolat.
Pospite rolat bademima i šećerom u prahu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.