Rolat sa okusom jagode
Sastojci
Instrukcije
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
Mikserom umutite žumanjke sa 150 gr šećera u prahu, a zatim dodajte 65 gr brašna i nastavite mućenje.
Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, pa ih dodajte u umućene žumanjke.
Kašikom izjednačite smjesu, pa je ravnomjerno rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite u rernu zagrijanu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.
Kada se ispeče kora stavite je na vlažnu krpu prekrivenu pergament papirom kojeg ste prethodno posuli šećerom u prahu.
Skinite papir koji se zalijepio za koru i dok je još uvijek topla, urolajte je zajedno sa krpom i papirom.
Kada se ohladi, premažite koru džemom i umućenim slatkim vrhnjem, pa je ponovo urolajte.
Izrežite na kriške i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.