Salata od brokule s parmezanom
Sastojci
Instrukcije
Očistite brokulu i izrežite na cvjetove, a stabljike čiji ste površinski sloj ogulili, ostavite na stranu.
U proključalu vodu stavite malo soli i cvjetove brokule.
Kuhajte na visokoj temperaturi dok cvjetovi ne omekšaju, oko 4 minute.
Nakon toga prebacite brokulu u posudu sa ledenom vodom.
Stavite stabljike u vodu u kojoj se kuhala brokula i kuhajte dok ne omekšaju, oko 3 minute.
I njih stavite u ledenu vodu s cvjetovima, pa sve procijedite
U većoj posudi pomiješajte brokulu, grah, luk, limunovu koru i sok, ulje i crvenu, krupno mljevenu papriku, sol i biber.
Pospite parmezanom i poslužite salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.