Salata od brokule s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Salata od brokule s parmezanom

Sastojci

Brokule:
1 svežanj
Konzervisani bijeli grah:
350 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Sok od limuna:
1 kašika
Kora od limuna:
1 kašika
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašike
Paprika:
1/4 kašičice
Sir:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
60 grama

Instrukcije

  1. Očistite brokulu i izrežite na cvjetove, a stabljike čiji ste površinski sloj ogulili, ostavite na stranu.

  2. U proključalu vodu stavite malo soli i cvjetove brokule.

  3. Kuhajte na visokoj temperaturi dok cvjetovi ne omekšaju, oko 4 minute.

  4. Nakon toga prebacite brokulu u posudu sa ledenom vodom.

  5. Stavite stabljike u vodu u kojoj se kuhala brokula i kuhajte dok ne omekšaju, oko 3 minute.

  6. I njih stavite u ledenu vodu s cvjetovima, pa sve procijedite

  7. U većoj posudi pomiješajte brokulu, grah, luk, limunovu koru i sok, ulje i crvenu, krupno mljevenu papriku, sol i biber.

  8. Pospite parmezanom i poslužite salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.