Salata od cvekle

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Salata od cvekle

Sastojci

Cvekla:
600 grama
Hren:
Po želji
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Šećer:
Po želji
Ocat:
Po želji

Instrukcije

  1. Oprati, dobro očistiti cveklu i cijelu kuhati dok ne omekša. Ohlađenu i ocijeđenu cveklu oguliti i tanko, kružno izrezati.

  2. Manju količinu hrena izrendati.

  3. U teglu redati cveklu, malo soli, malo ribanog hrena i ulja.

  4. Postupak ponavljati dok se tegla ne napuni.

  5. Na kraju dodati malo šećera, sve preliti manje kiselim octom, čvrsto zatvoriti teglu, ostaviti 24 sata da stoji i nakon toga servirati salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.