Salata od cvekle
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Cvekla:
600 grama
Hren:
Po želji
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Šećer:
Po želji
Ocat:
Po želji
Instrukcije
Oprati, dobro očistiti cveklu i cijelu kuhati dok ne omekša. Ohlađenu i ocijeđenu cveklu oguliti i tanko, kružno izrezati.
Manju količinu hrena izrendati.
U teglu redati cveklu, malo soli, malo ribanog hrena i ulja.
Postupak ponavljati dok se tegla ne napuni.
Na kraju dodati malo šećera, sve preliti manje kiselim octom, čvrsto zatvoriti teglu, ostaviti 24 sata da stoji i nakon toga servirati salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.