Salata od graha i tunjevine
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Vinski ocat:
2 kašike
Crveni luk:
2 glavice
Peršun:
3 kašike
Kadulja:
4 kašičice
Konzervisani bijeli grah:
450 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U zdjeli za salatu pomiješajte tunjevinu sa ekstra-djevičanskim maslinovim uljem.
Umiješajte ocat, luk, peršun, kadulju i grah.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.