Salata od jagoda i špinata
Služi: 1 osobuPriprema: 30 minuta
Sastojci
Sjemenke susama:
2 kašike
Sjemenke maka:
1 kašika
Bademi:
60 grama
Šećer:
125 grama
Maslinovo ulje:
125 mililitara
Bijeli ocat:
56 mililitara
Paprika:
1/4 kašičice
Worcestershire umak:
1/4 kašičice
Crveni luk:
1 kašika
Špinat:
300 grama
Jagode:
800 grama
Instrukcije
U jednoj posudi pomiješajte sjemenke susama i maka, šećer, maslinovo ulje, ocat, papriku, Worchestershire sos i luk.
Poklopite posudu i ostavite da odstoji 1 h u frižideru.
U većoj posudi pomiješajte špinat, jagode i bademe.
Prelijte pripremljenim dresingom salatu, ostavite 10-15 minuta u frižider, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.